Fiscaal particulier

Artikel Column 'RondOm' Januari 2020

Bij een scheiding kunt u te maken krijgen met een alimentatieverplichting voor uw ex-partner. De partneralimentatie eindigt in principe na twaalf jaar. Als de scheiding vóór 1 juli 1994 heeft plaatsgevonden, dan geldt er geen wettelijke termijn en bestaat de kans dat er oneindige alimentatie is toegezegd.

Lees verder

Rini de Looze

Accountancy

Artikel Column 'RondOm' december 2019

Bent u eigenaar van een eenmanszaak? Dan krijgt u een nieuw BTW-identificatienummer toegestuurd van de Belastingdienst waarbij de negen cijfers, die eerst gelijk waren aan uw burgerservicenummer, nu willekeurige getallen zijn. Voor de rest blijft alles hetzelfde.

Lees verder

Rini de Looze

Fiscaal zakelijk

Artikel Column 'RondOm' november 2019

Het is aan het einde van het boekjaar altijd weer interessant om te kijken naar het ACTIVAplan voor het komende jaar dan wel jaren. In de afgelopen maand attendeerde ik U al op de elektrische auto en de MIA.

Lees verder

Rini de Looze

Fiscaal zakelijk

Artikel Column 'RondOm' oktober 2019

Het houd de gemoederen goed bezig. Velen hebben gewacht op Prinsjesdag om zeker te, althans voor de komende vijf jaren, weten wat de bijtelling gaat worden voor de auto.

Lees verder

Rini de Looze

Fiscaal particulier

Artikel Column 'RondOm' augustus 2019

Huurinkomsten van tot eigen woning behorend tuinhuis niet belast

Lees verder

Rini de Looze

Fiscaal particulier

Artikel Column 'Zicht op' juli 2019

Kinderbijslag

Als je kinderen tot achttien jaar hebt, heb je recht op kinderbijslag. De overheid betaalt zo -via de Sociale Verzekeringsbank (SVB)- mee aan de kosten die bij de opvoeding van kinderen horen. De hoogte van je inkomen staat hier los van. Na een scheiding heeft de ouder bij wie het kind woont recht op kinderbijslag. In het geval van co-ouderschap krijgen beide ouders de helft. Als je kind zowel bij jou als je ex-partner woont, ziet de SVB dit als co-ouderschap. 

Kindgebonden budget

Lees verder

Rini de Looze

Pagina's