Accountancy

Column 'Zicht op'

Bijna 20 jaar, sedert 01 december 1997,  heb ik nu achter de rug met mijn eigen ondernemingsactiviteiten. Daarin heb ik ervaren dat men de zomer kan betitelen als broedseizoen voor nieuwe en startende ondernemers. Nieuwe ondernemers activiteiten en ideeën komen vaak tot stand in deze periode waarin men dan gaat plannen om op komende nieuwe jaar te starten, vandaar dat ik de afgelopen periode als broedseizoen bestempel. Het zal u dan ook niet verbazen dat we enkele mooie plannen op het bureau hebben liggen.

Wij helpen graag bij het opstellen van het ondernemersplan. Het moet een  praktisch plan zijn waarin de voorgenomen activiteit een behoefte van de markt gaat opvullen. Dat is namelijk de belangrijkste boodschap. Hoeveel behoefte is er op de markt voor de te leveren diensten of producten ?  Niet de kosten maar de omzet bepaalt de onderneming. Vervolgens is het invullen van de visie en doelstelling een leidraad om de overige facetten in te gaan vullen. Iedere keer weer een fantastische uitdaging om de ondernemers te mogen helpen bij de juiste keuzes op fiscaal en economische vlak.

Een groot onderwerp is altijd Financiering van het benodigde kapitaal. Onroerende zaken , bedrijfsmiddelen maar zeker ook werkkapitaal is vaak een groot onderwerp in het ondernemersplan. Daarbij helpen wij graag en hebben wij ook ruime mogelijkheden om met banken en het crowdfund- platform te shoppen naar het juiste benodigde kapitaal.  Hierbij is ook weer de omzet en het rendement lijdend naar de mogelijkheden op bijpassende financiering. Vaak komen we dan uit op stapelfinanciering. Denk hierbij aan een combinatie tussen de bekende banken, crowdfunding maar zeker ook leaseproducten.   

Nog belangrijker is dat startend ondernemers alle processen van een onderneming kennen en beseffen wat ondernemen met zich mee brengt. Door onze ruime ervaring kunnen wij hier een grote helpende hand in hebben.  Laat u bij nieuwe plannen goed voorlichten is deze maand de boodschap.


Vragen? Rini de Looze beantwoordt ze graag voor u!
Naar Contact