Fiscaal particulier

Artikel Column 'RondOm' januari 2021

In Maart 2020 viel het Corona tijdperk binnen. Op dat moment bij de eerste overheidsmaatregelen timmerde ik een “Corona veilige postbak” om zo de zaken uit te wisselen met onze clientèle zonder in fysiek contact te hoeven komen. Inmiddels heb ik van de eerste versie een duurzame versie moeten  maken.  

Juist in deze periode zijn we nog trotser op onze financiële software waarbij we sedert 2013 gebruik maken van boekstukken uitwisselen middels Scansoftware.   We maken gebruik van diverse online archieven waarmee we de boekstukken uitwisselen naar ons financieel pakket. Na de scan wordt de factuur of bon in een hoge kwaliteit opgeslagen in de financiële administratie zodat deze geoptimaliseerd is voor herkenning. Het OCR systeem herkent en leest het boekstuk via de herkenningstechnologie en verwerkt vervolgens automatisch de verschillende factuurvelden. Zoals het bedrag, order en klantnummer etc. Na optische controle is de voorstelboeking definitief.  Door dit systeem hebben we in de huidige coronatijd een voordeel van minder fysieke contactpunten met onze clientèle zonder enige hinder dat ons werk niet plaats kan vinden. Vanaf 2013 fine tunen we in de verwerking op besparing van onze inzet en verhogen we de nauwkeurigheid van verwerking. Door de  digitale opslag in de financiële software zijn alle boekstukken actueel aanwezig en vormt dit een accuraat archief.  Dit geeft ook een groot voordeel bij controle en eventueel terugkijken op de onderliggende stukken. 

Naast het grote voordeel in de verwerkingsprocedure geeft dit de mogelijkheid om Realtime verslaglegging te verstrekken. We hechten enorm  aan het jaarverslag. De definitieve verantwoording van uw jaarcijfers voor uzelf en derden als de Belastingdienst is een “must”.  Bij ons eindigt echter met iedere dag weer een jaar. Waarom zou een ondernemer als u zich slechts eenmaal per jaar concentreren op de cijfers die niet meer  dan een historische waarde weergeven per 31 december van de prestaties die verricht zijn in het voorliggende jaartijdvak.

 


Vragen? Rini de Looze beantwoordt ze graag voor u!
Naar Contact